. Ma Márk napja van.
Gyurcsány hozta a formáját Pécsen
2014-03-15 18:15:35
Gyurcsány hozta a formáját Pécsen

Gyurcsány hozta a formáját Pécsen

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke néhány napos betegség után debütált újra Pécsen a ’48-as forradalom évfordulójának előestéjén.


A politikusra kíváncsi tömeg megtöltötte az ANK színháztermét. Gyurcsány Ferenc előtt a a két pécsi baloldali jelölt, Szakács László és Tóth Bertalan is szót kapott, illetve a Demokratikus Koalíció mohácsi körzetben induló Kormányváltás-jelöltje, Loschán Ferenc is felszólalt. 


A volt miniszterelnök hangsúlyozta, ma Magyarországon hiánycikk a szabadság: a mai légkörhöz képest még a ’80-as évek második feléé is szabadabbnak számít. Gyurcsány kijelentette: sok tekintetben történelmi lesz az április 6-i választás. - Orbán nem érti, hogy a magyarok keletről nyugatra jöttek, nem érti Szent István üzenetét sem, aki az akkori nyugathoz akart tartozni - hívta fel a figyelmet a politikus, aki szerint muszáj felhívni az önkényúr figyelmét, hogy a nagy csend az országban nem a belenyugvás, hanem a félelem és a megnyomorítás csendje.


- A ’80-as évek második felének levegője szabadabb volt mint a mostani éveké, és ez Orbán legnagyobb bűne. Vissza kell adni a szabadság és a kiszámíthatóság levegőjét hazánkban - jelentette ki a volt miniszterelnök. 


 

Gyurcsány Ferenc emlékeztetett, a baloldali kormány volt az 2002-ben, amely a gyermekszegénység ellen felvette a harcot, Orbán ezzel szemben egy politikai pedofil, mert macerálja gyerekeket, mert megszabja, hogy melyik könyvből lehet tanulni, miközben a világ százféle, és szabad szellem nélkül nincs szabad és sikeres Magyarország.

 

Gyurcsánya Simon Gábor-ügyet is szóba hozta, bár nem ejtette ki a száján a politikus nevét.  Azt mondta: a tolvajt kiveti magából a saját világa - a baloldal ezt teszi -, ellenben  Magyarország legkorruptabb politikusát Orbán Viktornak hívják, aki az egész rendszerét hazugságra, korrupcióra, maffiaszerű oligarchikus együttműkidésre építi, a közjót rombolva, párttársait és köreiket helyzetbe hozva.


-naan-

Utoljára frissítve: 2014-03-16 10:21:32

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>