. Ma Emma napja van.
Az Összefogás megint kiverte a biztosítékot
2014-03-01 22:45:42
Az Összefogás megint kiverte a biztosítékot

Az Összefogás megint kiverte a biztosítékot

Jogsértő, hogy Pécsen a baloldali pártok az "Összefogás Pécsért" néven kampányolnak, mert már létezik egy ilyen nevű egyesület. A választási bizottság eltiltotta a pártokat a jogsértéstől, de igazi szankciót nem szabott ki. Mondjuk az durva is lenne.


A választópolgárok megtévesztésére alkalmas, hogy az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP "Összefogás Pécsért, Baranyáért" szlogent használt az egyik közösségi oldalon – határozott szombati ülésén egyhangúlag a Nemzeti Választási Bizottság. Az NVB eltiltotta az öt pártot a további "jogsértéstől".

 

Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület alelnöke fordult a pécsi választási bizottságokhoz, mert álláspontja szerint a baloldali összefogás kampánytevékenysége megtéveszti a választókat, mivel az "Összefogást Pécsért, Baranyáért" kifejezést használják közösségi oldalukon szlogenként.

 

A helyi bizottságok áttették az ügyet az NVB-hez. A testület szombati ülésén megállapította, az öt párt megsértette a választás tisztaságának megóvása, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét azzal, hogy a választópolgárok megtévesztésére alkalmas módon használta a közösségi oldalon az "Összefogás Pécsért, Baranyáét" jelszót, tekintettel arra, hogy ilyen nevű szervezet már működik.

 

Az Összefogás egyébként a Kúriához fordul: mert tévesnek tartja a nemzeti választási bizottság döntését, szerintük az összefogás kifejezést egyetlen szervezet sem sajátíthatja ki magának. Közleményükben azt is kifogásolják, hogy a delegáltjuk nem vehetett részt a bizottsági ülésen. A pécsi szocialisták egyébként szombat délutánra egy kicsit változtattak a kifogásolt oldalon, most az a szlogen került fel, hogy „Együtt Pécsért Baranyáért, ÖSSZEFOGÁS”, vagyis az összefogás szó továbbra is szerepel az oldalukon, de hajlandóak voltak némi kompromisszumra. 

 



-naan-

Utoljára frissítve: 2014-03-01 22:50:16

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>